Laatste Junior race met passie

De laatste ronde van het NK is verreden in Kerpen. De baan waar de broers Ralf en Michael Schumacher en Sebastian Vettel zijn opgegroeid. Een technisch uitdagende baan en één waar Tom zich thuisvoelt. De weergoden roerden zich gelukkig niet heel erg. Op de belangrijkste momenten was het droog.

151018ChronoKerpen0758

Vrijdag al op tijd op pad om nog zoveel mogelijk over de kart en de afstelling te leren. Tom had de week ervoor nog getraind en de snelheid zat er meteen al goed in. De laatste training was op een kletsnatte baan en daarvoor leek de afstelling van de kart helemaal niet te kloppen.

Zaterdagmorgen een opdrogende baan en op voorstel van Tom werd de kart aangepast. Hij was fantastisch snel in de eerste tien minuten. Daarna door verkeer geen snelle ronde meer kunnen neerzetten. De rest van de zaterdag was ook goed dus we waren benieuwd naar de kwalificatie. Die was goed (zesde van de 21), maar Tom had op meer gehoopt.

151018ChronoKerpen1261

Zondagmorgen moesten we al vroeg uit de veren aangezien de rijdersbriefing voor 08:30 gepland stond. De vrije training was weer op een opdrogende baan. Verschillende rijders hadden nog voor regenbanden gekozen, maar het merendeel reed op slicks. Tom wist van die rijders de tweede tijd te noteren.

De start van de eerste race was goed en ook de eerste ronde wist hij een paar plekken goed te maken. Hij werd daarna echter een paar keer ingehaald en uiteindelijk finishte hij op plaats 7.

De tweede race was ongeveer hetzelfde, al leek daar de snelheid soms niet in de kart te zitten. Uiteindelijk eindigde Tom als achtste en dat was niet de plek waar hij wilde zijn.

De derde en laatste race moest het worden voor Tom. Met veel passie en agressie wist Tom na een moeizame start  waar hij van 8 naar 12 ging zich met mooie acties op te werken naar plaats 4. De laatste ronde gebeurde er van alles en dat leverde uiteindelijk een achtste plek op in de race. Overall werd hij 7e.

151018ChronoKerpen0787

Het seizoen zit erop. Tom is een veel betere rijder geworden dan vorig jaar. Een zevende plaats in het kampioenschap is, gegeven de vele startongevallen waar hij in zat, prima. Tom kan nu beter aangeven wat er mis is met de kart en als hij met hart en ziel raced kan hij fantastische acties laten zien.

Volgend jaar is het doel om mee te doen in de Senior Max-klasse. Het zou fijn zijn als we daar betere begeleiding kunnen vinden voor Tom. Het zou Tom zijn ontwikkeling zeker ten goede komen. Dat betekent dat we deze winter op zoek moeten naar sponsoren, die hem daarbij willen helpen. We gaan in ieder geval trainen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Met dank aan Montfoort Motorsports en Michael Melis van Kartphoto