Technische tegenslag op Spa

De vierde ronde van het NK is gehouden op het legendarische circuit van Spa – Francorchamps. Terwijl de GT auto’s, de Formule 3 en Formule 4 races op het klassieke circuit plaatsvonden, reed Tom zijn ronden op de kartbaan die binnen in dat circuit ligt,  in de buurt van de Blanchimont-bocht.

Donderdagmiddag waren we al aanwezig aangezien er nog wat aan de kart moest gebeuren. Op vrijdag 5 trainingen waarin het niet wilde lukken om de juiste afstelling te vinden. Elke keer was er iets mis en de samenhang was slecht te vinden. Ook het weer hielp niet echt mee met afwisselend  regen en droog, waardoor de baancondities continue wisselden.

Zaterdag liet een identiek beeld zien en na 4 trainingen en een kwalificatie was een toch wel teleurstellende 12e plaats Tom zijn deel. Na een grondige inspectie van de kart bleek het frame echter gescheurd te zijn op een manier die niet reparabel was. We moesten hopen op een natte baan.

150621ChronoSpa0766

De vrije training van zondag verliep zonder incidenten op een licht vochtige baan. De eerste race werd verreden op een bijna droge baan en Tom wist twee plaatsen op te schuiven.

De tweede race stond iedereen op regenbanden, waar het eigenlijk slicks hadden moeten zijn. Het effect daarvan op het frame was nog erger en Tom kon de kart nauwelijks op de baan houden. Uiteindelijk eindigde hij als zestiende.

De derde race had Tom een prima start en lag hij al snel op een 12de plaats. Helaas eindigde een inhaalactie met een klapper in de banden en duurde het even voor hij zijn weg weer kon vervolgen. Een goed resultaat zat er niet meer in.

150621ChronoSpa0469

Uiteindelijk werd Tom 13de in het dagklassement. Niet de plaats waar hij thuis hoort, maar dit weekeinde zat het niet helemaal mee. Het is wachten op een nieuw chassis zodat hij weer snel kan gaan trainen voor de volgende wedstrijd op Berghem in juli.