Knokken op Kerpen

De derde ronde van het Chrono NK Karten vond plaats op de Erftlandring in Kerpen. Op de baan waar Michael en Ralf Schumacher hun autosportcarrière startten, heeft Tom 4 dagen lang het beste uit zichzelf gehaald.

Donderdag en vrijdag was het goed weer en dat maakte het prettig om afstellingen aan de kart uit te proberen. De tijden waren soms wel goed en soms niet. De zaterdag liet eenzelfde beeld zien en het was niet geheel duidelijk wat  er in de kwalificatie mogelijk zou zijn. Uiteindelijk zat er twee uur tussen de laatste vrije training en de kwalificatie.150517ChronoKerpen1298

Er werd gekozen om Tom vooraan te zetten, zodat hij zoveel mogelijk ronden kon rijden zonder gehinderd te worden door achterblijvers. In de eerste ronde liet hij zich iets terugzakken tot plaats 3 om achter 2 andere snelle rijders in hun slipstream een snelle ronde neer te zetten. Dat ging goed totdat zijn ketting eraf liep en Tom uitviel. Ondanks een redelijke tijd bleef Tom op plaats 8 steken in een veld van 21.

De eerste race kende een rommelige start. Tom kreeg een tikje in de eerste flauwe bocht en 150517ChronoKerpen0667werd naar het vuile gedeelte van de baan geduwd. In de tweede bocht zat hij aan de buitenkant en werd van de baan gekegeld. Vanaf plek 20 begon hij een inhaalrace, die hem uiteindelijk een twaalfde plaats bracht.

De tweede race had Tom een goede, scherpe start en in de eerste ronde wist hij twee plaatsen op te schuiven.  Zijn tijden waren goed en hij reed richting de kopgroep. Uiteindelijk haalde hij nog 3 andere tegenstanders met bekeken acties in en werd hij zelf ook nog een keer gepasseerd. Uiteindelijk wist hij zich op te werken van 12 naar 7.

150517ChronoKerpen0753

De derde race werd ingekort tot 7 minuten, omdat in eerdere klassen enkele ernstige ongevallen plaats hadden vonden maar met uiteindelijk geen heel ernstige verwondingen. Helaas verliep de start ongeveer zoals de eerste. Tom viel in het gedrang terug tot plek 18 en wist in de korte tijd nog 6 plaatsen goed te maken.

In de dag-uitslag leverde dat een 9de plek op. Niet waar vooraf op gehoopt was, maar Tom heeft laten zien over een steeds betere race-instelling te beschikken. Ook was zijn racesnelheid beter dan hij eerder tot in de kwalificatie had laten zien.

Genoeg perspectief voor de wedstrijd op het klassieke circuit van Spa-Francorchamps, waar op 21 juni de volgende NK race plaats zal vinden. Op hetzelfde moment zullen daar op het Grand Prix circuit Porsches, Lamborghini’s, Audi’s en Ferrari’s strijden om het ADAC GT Meisterschaft. Wederom een weekeinde om naar uit te kijken.