Fysieke en technische malheur in Berghem

De 5de ronde van het NK vond afgelopen weekeinde plaats op de baan van Berghem in zijn langste  lay-out (Grand Prix). Vanwege de vakantie kon er op donderdag al getraind worden. De donderdag en vrijdag waren heet en bloedheet maar de tijden leidden wel tot tevredenheid, die waren goed.

ChronoBerghem1507190544

Zaterdag stonden de 4 traditionele trainingen op het programma, maar Tom bleek last te hebben van zijn maag. Toch ingestapt voor de eerste training en daar leek hij de snelste te zijn. Het team kon bij de andere rijders geen snellere tijd klokken.

De tweede training werd gebruikt om nog iets te proberen, maar dat bleek niet te werken. Terugbouwen naar de vorige setup. De derde training werd overgeslagen aangezien Tom zich echt beroerd voelde. De vierde training nog even gereden op nieuwe banden voor zolang Tom het volhield.

De tijden waren goed. De kwalificatie werd met name fysiek lastig. Tom zijn lichaam protesteerde en hij had moeite om zich te concentreren. Uiteindelijk reed hij een achtste tijd waar top 3 mogelijk was geweest. Niet ontevreden met het resultaat hoopten we op herstel van zijn gezondheid vóór de wedstrijddag.

De nacht van zaterdag op zondag was een levendige en helaas bleek dat een voorbode voor de hele zondag. De vrije training werd overgeslagen aangezien Tom behoorlijk verzwakt was.

Hij wilde supergraag rijden.

ChronoBerghem1507191024

Helaas ging het de eerste wedstrijd mis. Na 3 ronden raakte hij zijn kettingbeschermer kwijt en haalde de wedstrijdleiding hem met een materiaalvlag binnen.

De tweede wedstrijd kwam Tom na de opwarm- en formatieronde net over de startlijn. De motor viel stil en wilde niet meer starten. De uitlaatveren zaten niet vast met als gevolg dat de bougie het bijltje erbij neer had gegooid.

Ondanks de fysieke en technische malheur was Tom nog steeds zeer gemotiveerd iets goeds te laten zien. De derde race startte hij achteraan en wist uiteindelijk op te klimmen naar de tiende plaats met allemaal nette inhaalacties. Bekijk hier de beelden

 

Tom was uitgeput en zo snel als mogelijk zijn de spullen ingepakt en terug naar huis.

ChronoBerghem1507190534

 

We zijn heel tevreden over twee dingen. In de eerste plaats blijkt Tom het tempo van de top te kunnen volgen en in betere omstandigheden mee te bepalen. Na de vorige wedstrijd was dat een opsteker. In de tweede plaats blijkt Tom zijn mentaliteit ook uitstekend. Hoe slap hij ook was of hoe groot de pech ook was, hij wilde goedgehumeurd verder.

 

Om de kater van dit weekend weg te spoelen, gaan we proberen om voor de volgende ronde van het NK nog een wedstrijd mee te pikken in de BNL.

 

Berghem 19 7 2015

 

Met dank aan Montfoort Motorsports, kartfoto  ,   http://www.drukkerijbax.nl/  , Thierry de Jong en Hans de Groot  https://www.facebook.com/dutchracingevents