Tweede ronde van het NK met wisselend succes

De tweede wedstrijd van het NK vond plaats op Berghem waar de uitdagende Estoril lay-out bedwongen moest worden. De weken ervoor had Tom goed getraind en de tijden waren hoopgevend. De vrijdag liet een heerlijk zonnige dag zien en de goede ronden werden gehandhaafd. Toen was al bekend dat de zaterdag en de zondag een ander, wisselend weerbeeld zouden laten zien.

150426ChronoBerghem0035

De vrije trainingen op zaterdag konden steeds op slicks worden afgelegd en hoewel de tijden niet super waren, was wel duidelijk hoe de kart beter kon worden. Af en toe spetterde het. De micro-maxen en mini-maxen moesten duidelijk op regenbanden weg. Bij de junioren was het echter twijfelachtig. Een drietal van de zestien rijders kozen voor slicks en zij bleken het aan het einde van de kwalificatie bij het rechte eind te hebben. Tom wist zich toch als zevende te kwalificeren en dat bood perspectief voor de zondag.

Bij aankomst op zondagmorgen bleek een deel van de paddock ondergelopen te zijn na een wolkbreuk eerder in de nacht. Gekozen werd om de vrije training te gebruiken om de slicks van de beschermlaag te ontdoen door een paar langzame rondjes te rijden.

De eerste race draaide op een teleurstelling uit. Twee valse starts en te trage formatieronden leverden een volgelopen carburateur en een kapotte bougie op. Tom kwam niet weg.150425ChronoBerghem0276

 

De tweede race ging voor Tom beter. Hij wist zich met een aantal goede acties op te werken van 16 naar 7. Een tijdstraf van een ander leverde nog een plek winst op.

 

Voor de derde race werd besloten zijn kart af te stellen op een meer aanvallende rijstijl. De start was niet optimaal en de aanpassingen leverden alleen op dat Tom heel makkelijk naar de kopgroep toe remde, maar nooit echt in de slipstream kwam.

150426ChronoBerghem1237

Dit weekeinde heeft 1 plaats winst opgeleverd in de NK-tussenstand. Tom stijgt van 7 naar 6. We weten dat er nog werk aan de winkel is als het gaat om inhalen.  De volgende race is in het Hemelvaartweekeinde in Kerpen (D). Een baan waar Tom graag rijdt en al mooie acties heeft laten zien. Hij kijkt er naar uit!

Met dank aan Montfoort Motorsports,  Michael Melis van http://www.kartfoto.nl/nl/   en Speciaaldrukkerij Bax www.drukkerijbax.nl .