Nieuwe stappen op Berghem

De wedstrijden in het NK Chrono volgen elkaar snel op. Na twee maal Eindhoven en één keer Spa trad het volledige veld weer aan en dit keer was het Circuitpark Berghem plaats van handeling. Twee dagen brandende zon en hard werken.

Voor Tom was zaterdag de eerste dag om in de vrije training zijn kunsten te vertonen. Veel anderen begonnen vrijdag al met trainen, maar Tom had nog een drietal toetsen op school. De eerste training was het zoeken naar de juiste tandwielverhouding, maar zelfs met een paar tandjes minder wist Tom in de buurt van zijn directe concurrenten te blijven. Daarna werd er vooral veel tijd gestoken in het verhelpen van motorische ongemakken. Uiteindelijk wist Tom op een nieuwe set banden in de kwalificatie zijn dagtijd met 0,4 seconde verbeteren.

De eerste vrije training van zondag liet zien dat Tom qua tijden dichter bij zijn voorgangers zat. Het doel van dit weekeinde was om vooruitgang te boeken op het gebied van inhalen. Tom heeft als indoor karter veel gewonnen maar het nadeel is dat inhalen daarbij zelden noodzakelijk was. De eerste race bracht niet helemaal wat ervan verwacht werd maar in de tweede race toonde Tom dat hij zich niet langer de kaas van het brood laat eten. Na een aanvaring met een collega-rijder zette Tom de achtervolging in en met een ander op de hielen passeerde hij iedereen die hij kon direct en zonder te dralen.

De derde race ging het nog beter. Bij de start werd Tom aangetikt maar hij ging meteen in de achtervolging. Hij wist nog vier rijders zonder te aarzelen te passeren.TomChrono4nr2 (2)

Dit eerste race-jaar is er één waarin Tom veel leert. Het is heel goed om te zien dat hij, ondanks zijn beperkte wedstrijdervaring, elke keer weer stappen maakt op het pad naar een carrière als coureur. De fitnesstrainingen maken Tom steeds sterker en hij is nu in staat om een heel raceweekeinde goed mee te doen.

De volgende race is over 6 weken in Hahn in Duitsland en Tom gaat daar voor het eerst rijden. Een mooie mogelijkheid om zich verder het veld in te vechten.