Vooruitgang in tweede NK Chrono wedstrijd

Afgelopen weekeinde stond de tweede wedstrijd van het NK Chrono op het programma, wederom op het circuit van De Landsard.

De eerste testdag op vrijdag verliep wat moeizaam. De afstelling van de voorgaande weken bleek niet te werken maar na enkele wijzigingen werd het beter. Aan het einde van de dag reed Tom weer tijden, die hoopvol stemden.

De zaterdag was de eerste officiële testdag met aan het einde de kwalificatie. De problemen met de achterkant van de kart waren weer terug en zelfs op een nieuwe set banden kregen we niet de tijden waar we op hoopten. Ook deze dag TomEnRichard (3) (800x533)werd het langzaam beter en de kunst om vrije ruimte te vinden wist Tom dit keer optimaal te benutten.  Voor zijn laatste snelle ronden zat hij achter de snelsten en die fungeerden als haas. Het zette Tom op een plek voor enkele meer ervaren rijders. Het wachten was op de eerste race.

Zondagmorgen op tijd er uit voor de vrije training, voorafgaand aan de 3 races. Het weer werkte mee en er waren geen problemen met de wegligging. Het leverde een plek op die beter was dan de kwalificatie. Tom kon niet wachten tot de start van race 1.

Echter 22 rijders door bocht één bleek teveel van het goede: Tom werd van achter aangetikt en stond achterstevoren. Tom zocht meteen de achterkant van het veld weer op met 2 mooie inhaalacties. Door gebruik te maken van de gevechten van anderen wist hij toch nog 5 plekken te winnen.

De tweede race verliep beter. Na wat gedrang in de eerste bochten wist Tom zich te handhaven en uiteindelijk eindigde hij 3 plekken verder naar voren.  De wens om de laatste race nog verder naar voren te komen werd bij de tweede bocht ernstig verstoord. Iemand ramde Tom van achter en wederom moest hij als laatste achter het veld aan. Het lukte hem terug te vechten van plek 22 naar plek 15. In een gevecht om een betere plek kreeg Tom voor de chicane te weinig ruimte en weer ging hij achterstevoren. Er was niet genoeg tijd meer om nog wat goed te maken.

Dit weekeinde heeft Tom laten zien er qua tijden beter bij te zitten. Ook het inhalen en verdedigen gaat beter. Om verdere stappen te maken, blijft Tom hard in training. Zowel op de baan als in de sportschool. De volgende wedstrijd is al over twee weken en daar zal het doel zijn om zich nog beter te handhaven in zo’n grote groep rijders.