Eerste wedstrijd NK Chrono Eindhoven

Zaterdag en zondag was het NK Chrono op circuit De Landsard in Eindhoven. Zaterdag 4 vrije trainingen en de kwalificatie. De eerste 2 vrije trainingen zijn gebruikt om de kart optimaal te krijgen. In de tweede training gleed Tom in een snelle bocht teveel naar de buitenkant en verruilde het asfalt voor zand. Als een volleerd rallycoureur kreeg hij de kart terug op de baan.

Voor de derde training werd de wedstrijdmotor geplaatst. De motor stond helaas op een verkeerd tandwiel en dat maakte het meten van vooruitgang onmogelijk. De vierde vrije training verliep stukken beter en Tom verbeterde zijn persoonlijk baanrecord met 0,2 seconden tot 48,4 seconden. In de kwalificatie zocht hij goed de ruimte en dat leverde een eindtijd van 47,9 en een 18de plaats op.

Zondagmorgen was om 08:30  de rijdersbriefing en vervolgens het klaarmaken voor een korte vrije training. Met oude banden reed Tom naar een keurige 14de plaats en een mooie tijd van 48,4. De eerste race kende een hectisch begin van de eerste ronde. Na de chicane kreeg Tom een beuk van achter en eindigde hij diep in het gras. Einde eerste race, maar er zouden er nog twee volgen.

De tweede race waren er minder ongelukken en kon Tom goed meekomen. Twee uitstekende inhaalacties leverden evenzoveel plaatsen op. De laatste race begon hij goed, maar werd twee keer gepasseerd. Tom wist toch nog een plaats op te schuiven en een ander  op een ronde te zetten.

Het weekeinde heeft weer vele leerpunten opgeleverd. De positieve punten in de manier waarop hij met lef zijn rijgedrag in bochten met een scherpe knik aanpast; de starts waren goed en hij laat zich niet meer wegdrukken.Foto02 (2)

Waar Tom de komende tijd hard aan gaat werken is het fijnslijpen van zijn stuurmanskunsten in enkele bochten en het controleren van zijn positie in het veld. Doel is om de volgende wedstrijd, die wederom in Eindhoven plaatsvindt, nog beter voor de dag te komen.