Weer podiumplaats kwalificatierace

In Zoetermeer wordt dit jaar een clubcompetitie gereden en de eerste wedstrijd was een kwalificatiewedstrijd. 3 Heats van 12 minuten en de snelste tijden worden bij elkaar opgeteld. De karts worden verdeeld op basis van loting.

De loting was dit keer niet in het voordeel van Tom , maar hij was vastbesloten er toch iets moois van te maken. Ook zou deze wedstrijd worden gebruikt om in een volle groep te proberen het overzicht te houden en ruimte te creëren voor een snelle ronde. Iets waar hij ook voor het NK Chrono voordeel van kan hebben.

De eerste heat bracht een derde plaats, waarbij de eerste twee karts al aardig uit beeld verdwenen. Een tweede, mogelijk nog mindere kart, was Tom zijn deel en die leverde een vierde plek op. De tijdverschillen waren miniem en de laatste heat moest Tom met dezelfde kart als de eerste heat. Met een aanzienlijk snellere tijd dan in de eerste heat sloot Tom de wedstrijd af met een derde plaats.

Het zoeken van ruimte is goed gelukt en Tom hoopt daar bij de eerste NK Chrono over 3 weken in Eindhoven de vruchten van te plukken.