Tom sterker in tweede Winterbokaalrace

Afgelopen weekeinde was de tweede wedstrijd van de Chrono Wintercup in Berghem. Het weekeinde bestond dit keer uit drie dagen, waarbij de eerste twee dagen in het teken stonden van het vinden van de juiste afstelling van de kart.

Na de eerste twee vrije trainingen kreeg Tom een nieuwe set banden en wist hij enorm te pushen. Hij verbeterde dan ook zijn snelste rondetijd met 1,2 seconden. Een belangrijk aspect was het op de juiste wijze inhalen van tegenstanders. Daarop werd vooral de laatste sessie geoefend en Tom wist enkele tegenstanders prachtig uit te remmen.

Zondagmorgen was er eerst een korte vrije training. De opdracht was om de snelste tijd van zaterdag tot op een halve seconde te benaderen. Het tempo bleek er al goed in te zitten.

In de kwalificatie reed Tom wederom 0,2 seconden van zijn snelste tijd af. Het was goed voor een plek in het middenveld en daarmee was de basis voor de wedstrijd gelegd. Na de start van de eerste race verloor Tom 2 plaatsen in het gedrang. Na enkele succesvolle inhaalpogingen sloot hij de race af met een gevoel dat er meer mogelijk was. De opdracht voor de tweede race was dan ook eenvoudig: hij moest gaan inhalen en zijn oorspronkelijke plek heroveren.

Na de start van de tweede manche pakte hij meteen twee plaatsen. Inhalen bleek lastig en Tom moest vechten om de plek die hij per se terug wilde hebben. In de een na laatste ronde kwam het tot een confrontatie die helaas voor Tom in de banden eindigde.

In zijn tweede raceweekeinde heeft Tom wederom een sterke progressie laten zien. Niet alleen doet hij nu goed mee met de kwalificatie, hij heeft ook aangetoond met heel weinig wedstrijdervaring te kunnen pushen en tegenstanders daadwerkelijk te passeren.

Over 3 weken is de eerste wedstrijd van het NK Rotax Junior Max.  Tom gaat  meedoen aan wat wel eens  heel mooi raceseizoen zou kunnen worden.