NK Kerpen: P4 in de kwalificatie en inhaalrace in de finale

Het afgelopen NK op Kartclub Kerpen, Duitsland was een weekend vol uitdagingen. Vrijdag tijdens de trainingen verschillende motorafstellingen geprobeerd en daarbij bleek dat de motor niet goed functioneerde. Op de zaterdag meteen begonnen met de andere motor en dat leek beter te gaan. Aan het eind van de dag gekwalificeerd op P4.

Tijdens de vrije training op zondagochtend zat de snelheid er direct in. De Senioren-klasse was opgedeeld in drie groepen, waarbij er twee prefinales en één finale werd gereden. In de prefinale moest ik door de groepsindeling starten vanaf P5 en kwam ik over de finishlijn op P5. Door een crash bij de start klikte de voorbumper in en kreeg ik vijf strafseconden, Dit resulteerde in een P6. 

In de daarop volgende prefinale gestart vanaf P5 en gefinisht op P5. Helaas werd ik gediskwalificeerd door een verkeerde ECU en moest daardoor achteraan starten in de finale.

 

 

 

Uiteindelijk van P34 naar P10 weten te rijden en daarbij de snelste raceronde neergezet. Het eindresultaat was niet waarop gehoopt maar ik heb me terug kunnen knokken met mooie inhaalacties.

 

 

 

 

Met dank aan monteur Joost van der Pol, Kuijer Racing en Sebastian Buurma voor de ondersteuning en https://www.kartphoto.com/ en https://www.benschop-fotografie.nl/ voor de foto’s