P3 in derde race NK Eindhoven

Afgelopen weekeinde stond alweer de op één na laatste wedstrijd van het NK 2-Takt op de agenda op De Landsard in Eindhoven. Gedurende 3 dagen leek het wel op een woestijn. Met temperaturen van rond de 30 graden waaide er continue zand op de baan of zorgden de rijders er zelf voor dat zand werd meegenomen. De grip was dan ook ver te zoeken. Na twee wedstrijden, waarbij we Tom niet de goed afgestelde kart hadden kunnen meegeven, werd het dit weekeinde anders aangepakt.

Ondersteund door Jackie Eerden en Vincent de Fuik, startte Tom vrijdag met de vrije training. Gesteund door een concullega op de baan, bleek al snel dat er met Tom zijn inzicht en instelling niets mis was. Hij liet betere tijden noteren, wist na aanwijzingen met name zijn voorbanden steeds beter te managen en begon in te halen op plaatsen waar dat eerder onmogelijk leek.

16-09-11ChronoVeldhoven1272

Op de zaterdag stonden er 5 trainingen op het programma in zijn eigen klasse. In vergelijking met zijn concurrenten reed Tom dezelfde tijden. De laatste training moest Tom helaas de kart aan de kant zetten met een vastgelopen motor. Pech, maar met wat hulp van Chrono konden we hard aan het werk om de kart klaar te maken voor de kwalificatie. Hoewel de plaats Tom wat tegenviel, was het begeleidingsteam uiterst tevreden. Het veld zat heel dicht bij elkaar en in het tweede deel van de kwalificatie deed Tom qua tijden niet voor de anderen onder.

20160911Chrono2tVeldhoven-IMG_3363

De wedstrijden op zondag waren lastig. Vanwege het zand en de “eenvoudige” baan-layout, waren de onderlinge verschillen in rondetijden zeer klein. Er konden weinig gevechten ontstaan en er werd daarom ook niet veel ingehaald.

De eerste race verloor Tom een plek bij de start, maar 2 bochten later pakte hij zijn plek weer terug. Daarna werd het een treintje. 16-09-11ChronoVeldhoven1662Toch wist Tom in de op één na laatste ronde nog een geslaagde inhaalpoging te doen in een langzaam gedeelte van de baan.

De tweede race leverde twee keer pech op. Bij de start ging een rijder voor hem dwars en hij moest door het vuil op de baan. In dezelfde ronde moest hij nog een keer iemand ontwijken. Hij wist er vervolgens twee te passeren maar eindigde waar hij begon: op plek 8.

De laatste race was de beste. Hij had in de derde ronde wat geluk en schoof 4 plekken op naar plaats 4. Lang werd er in een treintje van 6 gereden, maar nadat een concurrent Tom probeerde in te halen en in het zand belandde, ging Tom er vol voor. Omdat het op de rechte stukken niet lukte, deed hij een fantastische inhaalpoging in het langzame gedeelte en dat leverde een derde plaats op.20160911Chrono2tVeldhoven-IMG_0114

Deze wedstrijd was Tom helemaal terug. In goede conditie, met zelfvertrouwen en doortastendheid heeft hij zich naar voren gewerkt. Bijgestaan door een nieuw team, heeft Tom zich weer verder kunnen ontwikkelen.