Derde in race 3 op de Landsard

De zesde ronde van het NK op circuit De Landsard in Eindhoven bracht veel goeds. Met de kartafstelling van de eerste wedstrijd in maart als uitgangspunt kon Tom vrijdags nog wat puntjes bijslijpen.

Verder werd de tijd gebruikt om veel rondjes te rijden om het gevoel voor de bochten er goed in te krijgen. De “Mickey Mouse” bochtencombinatie is een lastige en je kunt daar veel tijd verliezen. Uiteindelijk reed Tom tijden op oude banden die naar tevredenheid stemden en vol goede moed keken we uit naar de zaterdag en de zondag.

ChronoVeldhoven1508301474

De trainingen van de zaterdag konden we relaxed tegemoet zien. Een setje bijna nieuwe banden leverden de bevestiging op dat het met de tijden wel goed zat. We keken dan ook vol vertrouwen uit naar de kwalificatie.

We kozen voor de strategie om snel naar buiten te gaan om zoveel mogelijk rondjes te kunnen rijden.

De rest van het veld dacht daar anders over en Tom kwam in verkeer terecht. In een fractie van een seconde maakte hij een keuze die in plaats van top 3 een 7de plek opleverde. De tijden lagen echter binnen een tiende van een seconde en wetende dat de snelheid er in zat, keken we uit naar de races van zondag.

Zondagmorgen bleek bij de vrije training dat de baan was natgeregend. Omdat het hele veld, behalve één, op slicks weg ging was het goed om te zien hoe iedereen met die omstandigheden om ging. Tom bleef als één van de weinigen zijn tijden tot het laatst toe verbeteren. Zijn vaardigheden in lastige omstandigheden worden dan ook steeds beter.

De eerste race werd een deceptie. Tom werd van achter aangereden en die kart stond klem bovenop die van Tom.ChronoVeldhoven1508300597

Met een achterstand van 13 seconden op de rest van het veld begon de inhaalrace. Uiteindelijk wist Tom als 12de van de 19 te finishen maar later bleek hij een onterechte tijdstraf gekregen te hebben. Samen met het “slachtoffer” ging hij naar de wedstrijdleiding, maar het protest kwam te laat.

De tweede race moest Tom starten vanaf plek 16 maar al in de eerste ronde wist hij 4 plekken goed te maken. Uiteindelijk wist hij met een paar mooie uitremacties nog naar een 8ste plek te rijden.

Bij de derde race stortte Tom zich direct bij de start in het strijdgewoel en wist van 8 naar 3  te rijden. Uiteindelijk finishte hij ook op die plek door verdedigend te rijden waar het moest en aanvallend te rijden waar zijn sterke punten lagen.

De week vóór deze NK wedstrijd heeft Tom meegereden met de BNL en daar veel geleerd over het knokken voor je plek in een groter en sterker veld. Dit weekeinde liet zien dat hij die ervaring meteen wist te gebruiken en heeft zich sterk naar voren weten te rijden.

We kijken uit naar de volgende wedstrijd op Berghem eind september.