Chrono Winterbokaal

Zondag 19 januari jl. heeft Tom deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het Chrono Wintercircuit op de baan in Kerpen (D). Het doel is om ervaring op te doen tussen een groep getalenteerde coureurs in de Rotax Max Junior klasse.

Het weekeinde begon op zaterdag met een zestal vrije trainingen. Zondagmorgen was de eerste wedstrijddag. Het team besloot Tom de baan op te sturen met de laatste afstelling van zaterdag. De vooruitgang van zaterdag kon worden vastgehouden en met een set nieuwe banden werd de kwalificatie gereden. Deze besloot Tom met een tijd die nog een tiende sneller was dan de snelste tijd van zaterdag. Na een redelijke start kon hij zijn ritme goed vinden en uiteindelijk wist hij een tempo te vinden die rond zijn kwalificatietijd lag.

Het doel voor de tweede race stond vast: het gat met de nummer één moest kleiner. Ook  wilde Tom minimaal twee keer onder zijn snelst gereden tijd komen. Die doelstelling werd ruim gehaald. In een race die 15 in plaats van 10 minuten duurde, wist hij 10 van de 19 ronden onder zijn beste tijd te rijden. Het gat naar de snelsten werd gedicht met een gemiddelde van 0,9 seconde per ronde.

Uiteindelijk stond Tom niet op het podium. Maar hij wist zich in elke sessie te verbeteren en dat is persoonlijke winst.

Komende periode zal er weer volop worden getraind om nog beter voor de dag te komen in de tweede en laatste wedstrijd van het Wintercircuit op 23 februari in Berghem.